Het Regeer-akkoord en de impact op uw hypotheek

De afgelopen dagen is er in de media veel nieuws verschenen over de gevolgen van het regeerakkoord voor wat betreft de Hypotheek. Onderstaand de belangrijkste wijzigingen in het kort:

  • De loan to value (LTV = de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de marktwaarde van de woning) bereikt in 2018 de grens van 100% van de marktwaarde en zal niet verder worden verlaagd om de positie van starters niet verder te verslechteren.
  • De afbouw van de hypotheekrenteaftrek wordt versneld: Vanaf 2020 bedraagt de afbouw drie procentpunt per jaar. In 2023 zal dan het basistarief van 36,93% (toekomstige lage belastingtarief) worden bereikt.
  • Het eigenwoningforfait voor woningen tot één miljoen euro wordt verlaagd van 0,75% naar 0,6% van de WOZ-waarde. Deze maatregel is ter compensatie van de versnelde verlaging van de hypotheekrenteaftrek.
  • De vrijstelling van het eigenwoningforfait als de hypotheek (grotendeels) is afgelost – ook wel de wet-Hillen genoemd – komt te vervallen.

Zoals u ongetwijfeld heeft meegekregen in de media heeft de afschaffing van de wet-Hillen de nodige stof doen opwaaien. Het is dus goed mogelijk dat hier na de formatieperiode nog een wijzingen op volgt. Daarnaast moeten de meeste maatregelen sowieso nog worden uitgewerkt. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat u hier voor wat betreft uw eigen situatie rekening mee kunt houden. Bij nieuws/mutaties op bovenstaande zullen we deze blog bijwerken.

Voor informatie en/of advies kunt u ons ook altijd even bellen. Wij zijn u graag van dienst: http://www.middenbrabantadvies.nl  Telefoon 013-5212001

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s