Belasting op vermogen gaat omlaag

Spaarders kunnen vanaf 2018 fiscaal netto meer overhouden op hun spaarvermogen. Dit vanwege de op handen zijnde (wets)wijziging van de vermogensrendementsheffing, ook wel spaartaks genoemd. De Belastingdienst gaat vermoedelijk rekening houden met de werkelijke gemiddelde rentevoet op vermogen. De fiscus zal dan bij de berekening van de heffing op het rendement uitgaan van een gemiddelde spaarrente van 0,35%. Nu is dat nog 1,63%.

De Belastingdienst gaat dus meer rekening houden met de extreem lage rente die spaarders momenteel krijgen over hun spaarvermogen. Tot nu toe werd naar de gemiddelde spaarrente van 5 jaar gekeken. Voortaan is dat nog maar 1 jaar. Dat is natuurlijk een veel betere methode.

Daarnaast zal het belastingvrije deel van spaargeld (in fiscale box-3) verhoogd worden van euro 25.225,- naar euro 30.000,-

Voor informatie en/of advies: Midden Brabant Advies  013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s