Overstappen: kan ik dan mijn bankrekeningnummer houden?

Overstappen: kan ik dan mijn rekeningnummer houden?

Bijna elke klant die wil overstappen naar RegioBank stelt me die ene vraag. ‘Kan ik mijn rekeningnummer houden?’ Helaas, dat kan nergens. Gelukkig is overstappen helemaal niet ingewikkeld. Bijna alles wordt voor je geregeld. En dat antwoord maakt ze dan wél weer heel blij.

Waarom een nieuw rekeningnummer?

Als u overstapt van mobiele telefoonaanbieder, kunt u uw telefoonnummer gewoon houden. Waarom kan dat dan niet met een bankrekeningnummer? Goede vraag. Ik leg mijn klanten uit dat dit te maken heeft met de opbouw van het IBAN-rekeningnummer. Hierin zit een bankcode verwerkt en dat maakt het overdragen van een rekeningnummer onmogelijk. Daarom krijgt u van RegioBank een nieuw rekeningnummer.

Ik sta voor u klaar

Om de overstap zo soepel mogelijk te maken, is er de Overstapservice. Deze service neemt u heel veel administratieve rompslomp uit handen. Al uw automatische incasso’s worden bijvoorbeeld in een keer omgezet. En komt er per ongeluk nog een betaling op uw oude rekeningnummer binnen, dan wordt dit een jaar lang omgeleid naar uw nieuwe rekening. En vergeet mij niet. Ik sta klaar om u te helpen met de overstap. Samen kijken we welke organisaties u op de hoogte moet stellen. Ook regelen we dat betalingen op uw nieuwe nummer binnenkomen.

Periodieke betalingen

Als u periodiek geld overmaakt, dan moet u die betalingen stopzetten bij uw oude bank. Vervolgens kunt u de periodieke betalingen weer instellen bij RegioBank. Als u Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app gebruikt, kunt u dat eenvoudig zelf regelen. Komt u er niet uit? Dan help ik of één van mijn collega’s u graag.

Loop eens binnen

Wilt u ook bij RegioBank sparen of een betaalrekening openen? Op regiobankadviseurs.nl/betalen vindt u alles wat u moet weten. U kunt natuurlijk ook gewoon bij ons binnenlopen. Dan vertel ik u waarom overstappen naar RegioBank een slimme zet is. De koffie staat klaar!

Peter Dirks | www.MiddenBrabantAdvies.nl | 013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s