Meer dan 425.000 belastingplichtigen hebben de afgelopen twee dagen hun belastingaangifte pas verstuurd.

Meer dan 425.000 belastingplichtigen hebben de afgelopen twee dagen hun belastingaangifte pas verstuurd.

De Belastingdienst gaf alle belastingplichtigen (aangifte over 2013) 48 uur extra tijd om aangifte te doen. Dit omdat de website van de Belastingdienst op 30 en 31 maart overbelast geraakte De Belastingdienst telde dinsdag 260.000 aangiftes die binnenkwamen en woensdag nog eens 165.000, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

De website van de Belastingdienst kan ongeveer 20.000 aangiftes tegelijk aan. Dit aantal werd de laatste twee dagen van maart fors overschreden, waardoor de site op zwart ging. De Belastingdienst verwacht over het belastingjaar 2013 ongeveer 12 miljoen aangiftes te ontvangen. Daarvan vallen er nog altijd 400.000 in papieren vorm bij de fiscus op de mat. Veel belastingplichtigen kiezen voor uitstel van aangifte. Deze mensen kunnen nog tot 1 september aangifte doen. De Belastingdienst gaat onderzoeken welke maatregelen kunnen worden getroffen om te voorkomen dat in de toekomst nogmaals een dergelijke storing kan optreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s