SVn wijzigt voorwaarden Starterslening

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) wijzigt per 1 april 2014 de voorwaarden van de Starterslening. Volgens SVn is dit nodig vanwege de aanscherpingen in de wet-en regelgeving. Ook zouden de Gemeenten hier op hebben aangedrongen.

Starterslening 2014-03

De looptijd van de Starterslening wordt voortaan standaard 30 jaar. Nu is nog een keuze mogelijk uit 8, 13 of 30 jaar. Verder wordt alleen nog de toekomstig eigenaar van de koopwoning als aanvrager van de Starterslening gezien. De medebewoner (voorheen dus mede-aanvrager van de lening) staat dus niet langer als schuldenaar bij SVn te boek.

Ten slotte wordt de rekenmethode om de hoogte van de Starterslening te bepalen aangepast aan de marktrente. Dit zal ervoor zorgen dat de hoogte van de Starterslening in bijna alle gevallen lager uitvalt. Daar staat tegenover dat meer aanvragers een dergelijke lening kunnen verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s