Aantal panden met een waarde boven de 1 miljoen euro daalt fors

Er staan momenteel circa 31.000 woningen in Nederland met een waarde boven de 1 miljoen euro. Deze woningen zijn gemiddeld euro 1,3 miljoen waard. Dit is een waardedaling in 1 jaar van 1,1%. Het aantal woningen boven de euro 1 miljoen is het afgelopen jaar met 6,1% gedaald.

De Groot Haesebroekseweg in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van euro 2,3 miljoen en een vierkante meter prijs van euro 5.900,-. De duurste buurt van Nederland is Aerdenhout-Zuid met een gemiddelde woningwaarde van euro 1,9 miljoen en een vierkante meter prijs van euro 5.100,-.

Wassenaar 2014-03

Met een waardedaling van 1,1% zijn de miljoenenwoningen voor het eerst sinds de crisis minder in waarde gedaald dan alle koopwoningen in Nederland (daling 1,9%). De grootste waardedaling heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in de regio Midden-Noord-Brabant. Daar werden miljoenenwoningen 4,4% minder waard.

Plaatsen met (relatief) veel woningen boven euro 1 miljoen zijn Amsterdam, De Bilt, Blaricum, Bloemendaal, Wassenaar, Huizen en Aerdenhout. De “miljoenen straten” zijn nog altijd het Amsterdamse Keizersgracht en Prinsengracht. Buiten Amsterdam kennen we in Vinkeveen de Baambrugse Zuwe (ook wel de “Millionaire Mile” genaamd). Deze straat loopt dwars door de Vinkeveense plassen en kent 89 miljoenenwoningen met een gemiddelde vierkante meterprijs van euro 4.400,-. Met een gemiddelde prijs van euro 2,3 miljoen euro en een vierkante meter prijs van euro 5.900,- euro is de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar de duurste straat van Nederland.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s