Het vertrouwde bankrekeningnummer bestaat vanaf 1 augustus uit 18 tekens

Op 1 augustus gaan alle Europese banken over op IBAN bankrekeningnummers. Het nieuwe bankrekeningnummer bestaat uit 18 tekens. Vanaf die datum is het niet langer mogelijk om het oude rekenignummer te blijven gebruiken. De automatische omzetting van het oude naar het nieuwe nummer bij internetbankieren eindigt dan ook. Alleen voor goede doelen met speciale rekeningnummers zoals “giro 555” wordt een uitzondering gemaakt.

De reden dat banken dit zo doorvoeren per 1 augustus ligt gelegen in de ambitie om cybercriminelen minder kans op succes te geven bij het versturen van phishingmails…. maar steeds vaker ook via schriftelijke correspondentie. Vorig jaar kreeg de Fraudehelpdesk in totaal 132.000 meldingen van phishing-gerelateerde zaken te verwerken. In totaal ging het om zo’n miljoen euro. Het in stand houden van de oude bankrekeningnummers zo te fraudegevoelig zijn.

Geef nooit uw pincode of digicode in op verzoekmails van een bank.
Geef nooit uw pincode of digicode in op verzoekmails van een bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s