Bestaande koopwoningen zijn in juni 2013 (t.o.v. juni 2012) 10% goedkoper geworden.

Bestaande koopwoningen zijn in juni van dit jaar 9,6% goedkoper geworden ten opzichte van de maand juni 2012. De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juni 2013 op hetzelfde niveau als eind 2002. De maximale prijsdaling (ten opzichte van augustus 2008) bedraagt inmiddels 21%. De vrijstaande woningen zijn het sterkst in prijs gedaald.

De gemiddelde prijzen van bestaande koopwoningen lagen in het tweede kwartaal van 2013 gemiddeld 8,5% lager dan in het tweede kwartaal van 2012. Vrijstaande woningen -10,4%, Tweekappers -9,2%. Appartementen en tussenwoningen -7,5%.

In het tweede kwartaal van 2013 werden er in totaal 22.111 woningen verkocht. Dat is ruim een derde minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 34 628 woningen werden verkocht. De verkopen van hoek- en tussenwoningen zijn met 40% het sterkst gedaald. Bij Tweekappers was de daling 29%.

De kortstondige opleving van de huizenmarkt in juni 2012 in verband met de onzekerheid inzake de continuering van de verlaagde overdrachtsbelasting vertekent het beeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s