Steeds meer $ miljonairs in Nederland

Het aantal Nederlanders met een vermogen van meer dan $ 1 miljoen (circa euro 760.000) is in 2012 ten opzichte van 2012 met 12,9% gestegen tot 191.000 personen (opgave van Boston Consulting Group). Deze zogenoemde dollarmiljonairs zijn goed voor een gezamenlijk vermogen van $ 396 miljard.

BCG geeft aan dat stijging van het aantal miljonairs en hun belegd vermogen toe te schrijven valt aan de betere rendementen op de aandelenmarkten in 2012. Nederland telde vorig jaar 149 huishoudens met een vermogen van meer dan $ 100 miljoen (gezamenlijk vermogen van $ 52 miljard).

Op de wereldranglijst staat Nederland met 191.000 $ miljonairs op de 12e plaats. De Verenigde Staten telt met 5,9 miljoen personen de meeste miljonairs, gevolgd door Japan met 1,5 miljoen en China met 1,3 miljoen personen. Het totale aantal $ miljonairs wereldwijd bedraagt 13,8 miljoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s