Meer dan 700.000 kredietnemers hebben een betalingsachterstand

Het aantal personen met een betalingsachterstand op een lening of krediet is verder toegenomen. Op dit moment zijn er bijna 720.000 personen met een betalingsachterstand. 45.000 meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse Kredietbarometer van Bureau Krediet Registratie (BKR). In totaal heeft nu 8,3% van de bij BKR geregistreerde kredietnemers een betalingsachterstand. Een jaar geleden was dit nog 7,7%.

Volgens Peter van den Bosch, algemeen directeur BKR komt een en ander voort uit twee ontwikkelingen: “Aan de ene kant zien we dat consumenten minder snel een lening afsluiten. Dit zien we terug in het Centraal Krediet Informatiesysteem waar het aantal consumenten met een lening iets daalt. Aan de andere kant raakt de economische teruggang steeds meer mensen. Zij krijgen bijvoorbeeld te maken met werkloosheid en kunnen daardoor moeilijker aan hun betalingsverplichtingen voldoen.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s