Schade door hagelbui niet altijd gedekt op de caravanverzekering

Na een extreme hitteperiode is de kans op een hagelbui groot. Voor vakantiegangers met een eigen caravan kan zo’n hagelbui nare financiële gevolgen hebben. Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk een standaard dekking tegen hagelschade aan de caravan, zo blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Indien hagelschade niet standaard is meeverzekerd en er geen aanvullende verzekering voor hagelschade is afgesloten, wordt er bij een dergelijke schade dan ook niets vergoed.

De verzekerde dekking voor hagelschade aan de caravan loopt per verzekeraar flink uiteen. Sommige verzekeraars, zoals ANWB, Europeesche, Meeùs, SNS Bank en Univé, bieden geen standaard dekking voor hagelschade.

Ook ten aanzien van het eigen risico in geval van hagelschade verschillen de verzekeraars. De meeste caravanverzekeraars hanteren een extra eigen risico in geval van hagelschade. De bedragen voor dit extra eigen risico lopen uiteen van euro 75,00 bij Meeùs en Europeesche tot euro 225,00 bij verzekeraar Bovag. Verzekeraars die geen eigen risico hanteren stellen eisen aan de kwaliteit van de Caravan; zoals bijvoorbeeld een hagelbestendig dak of verplicht schadeherstel via een aangewezen herstelbedrijf.

U moet de kans op hagelschade niet onderschatten. Laat u adviseren voor wat betreft de keuze van een caravanverzekeraar. Kijk niet alleen naar de premie, maar vooral ook naar de voorwaarden. In het geval van schade zult u daar beslist plezier van hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s