Orde van Advocaten gaat no cure no pay onder voorwaarden toestaan

Advocaten mogen met ingang van 1 januari 2014 bij wijze van experiment een resultaatafhankelijke beloning afspreken. Vooralsnog alleen in geval van letselschadezaken. Op dit moment is het advocaten verboden om zo’n afspraak te maken. De proef gaat 5 jaar duren.

De resultaatafhankelijkheid mag alleen tot uitdrukking komen door een hoger uurtarief te rekenen bij succes op verhaal. Zonder succes een zaak beslechten betekent “no pay”. Er geldt wel een maximum: namelijk 25% van de opbrengst van de zaak voor de cliënt.

De Orde wil er voor waken dat er in de praktijk onredelijk hoge vergoedingen ontstaan. Voorkomen moet worden dat een advocaat zijn eigen belang voor dat van zijn cliënt laat gaan. Met de methode die nu is gekozen, is het risico daarop gering.

Dit zou feitelijk ook moeten gaan gelden voor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag. Veel geldvragers krijgen momenteel afwijzingen. Met een no cure no pay regeling behoren betalingsproblemen voor niet “verzilverd” advies tot het verleden.

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Bank, Financiering, Hypotheek, Juridisch, Krediet, Verzekering en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s