Hypotheek regelen via onafhankelijk adviseur is goedkoper dan via een bank

Een hypotheek regelen via adviseur is altijd goedkoper dan bij de bank. Dat is de hoofdconslusie door door onderzoeksbureau MoneyView is getrokken.

Ondanks de lagere adviestarieven (afsluitprovisie) is de consument die rechtstreeks een hypotheek afsluit bij een bank altijd duurder uit. Dit komt door de het beperkte aanbod van overlijdensrisicoverzekeringen welke een bank kan bieden en de hoogte van de rentepercentages. De verschillen worden groter naarmate de rentevaste periode langer wordt.

Bij een looptijd van de hypotheek van euro 400.000,00 met een rentevastperiode van 20 jaar kan het prijsverschil oplopen tot boven de euro 40.000,00. Maar ook bij een lagere hypotheeksom en kortere rentevastperiodes, is er een groot verschil in de totale kosten waar te nemen.

Een onafhankelijk adviseur kan de best passende en goedkoopste aanbieder selecteren, terwijl bij de (groot)banken – zoals Rabobank, ING en ABN-Amro – alleen producten van het eigen merk (of gelieerde verzekeraar) aanbieden.

www.middenbrabantadvies.nl  | onafhankelijk financieel- en hypotheekadviseur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s