Er dreigt een pensioentekort voor jongeren

Jongeren maken zich ernstig zorgen over de inkomensterugval bij pensionering. De regering wil het mes zetten in de pensioenopbouw en dat valt verkeert bij de jongeren. Bijna eenderde van de jongeren verwacht na pensionering op 72-jarige leeftijd nog een bijbaantje te moeten vervullen om financieel rond te kunnen komen, zo geeft onderzoeksbureau GfK aan.

Aanleiding voor het onderzoek is het voorstel van de regering om de maximale belastingvrije pensioenopbouw te beperken van 2,15% naar 1,75% per jaar. De Tweede Kamer behandelt dit voorstel vandaag (maandag 24 juni 2013). Eerdere berekeningen wezen uit dat met name jongeren getroffen worden door deze maatregel. Ook als men doorwerkt tot het 72e jaar zal het pensioeninkomen niet hoger zijn dan 50% van het laatstverdiende inkomen.

De visie van jongeren en ouderen op de bezuinigingen van de regering lopen sterk uiteen; zo geeft het onderzoek aan. Zowel de jongeren als de ouderen zijn het wel eens dat er niet op pensioenen bezuinigd moet worden en dat de regering vooral moet gaan bezuinigen op het ambtenarenapparaat, de sociale zekerheid en de hypotheken. Men is ook van mening dat er niet verder bezuinigd moet worden op pensioen en onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s