Kosten Lijfrente Banksparen gaan bij RaboBank flink omhoog

Rabobank heeft de kosten voor het openen van een bankspaarrekening (voor lijfrente of gouden handdruk) aanzienlijk verhoogd. Op last van de Autoriteit Financiële Markten heeft ook Rabobank het onderscheid tussen de kosten van een advies en de kosten van het afsluiten van een bankspaarrekening inzichtelijk moeten maken. De onduidelijk kostenstructuur van de Rabobank, waarbij het onderscheid tussen advies en afsluiten niet duidelijk was, is voor de AFM aanleiding geweest om de Rabobank hierover op de vingers te tikken.

Sinds 1 januari van dit jaar zijn banken en financieel dienstverleners verplicht kosten in rekening te brengen voor het openen en/of adviseren van bankspaarrekeningen. Voorheen ontvingen banken en financieel adviseurs provisie als ze een bankspaarrekening openende voor een klant. Hierdoor was het voor consumenten onduidelijk wat nu de kosten van een dergelijk product zijn. Door invoering van het provisieverbod is aan die onduidelijkheid een eind gekomen, omdat de consument vooraf weet wat de kosten zijn als hij een product afneemt.

Voorheen betaalde een Rabo-klant euro 250,00 voor een lijfrente of gouden handdruk rekening waarin men door kon sparen tot een later moment (de zogenaamde opbouwrekening). Voor dat bedrag kreeg men advies en werd de rekening geopend. De kosten voor het openen van een opbouwrekening zijn nu gesplitst in euro 500,00 advieskosten en euro 60,00 afsluitkosten. Voor een totaal advies is men bij de Rabobank dus momenteel euro 560,00…… een kostenstijging derhalve van 124%

Voor een lijfrente of gouden handdruk rekening die periodiek een vast bedrag uitkeert (de zogenaamde uitkeerrekening) vroeg Rabobank voorheen euro 100,00. Dit is nu euro 250,00 geworden voor advies en euro 60,00 afsluitkosten….totaal euro 310,00 en dus inclusief een eerdere opbouwrekening betaalt de klant bij Rabo euro 870,00

RB Banksparen 2013-06

 

RegioBank MIDDEN BRABANT ADVIES berekent voor de opbouwrekening euro 390,00 en voor de uitkeerrekening euro 260,00. Maar belangrijker; u ontvang er een goed advies en een hogere rente op uw tegoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s