Steeds meer verzekerden betalen hun premie voor de autoverzekering te laat

Steeds meer consumenten betalen de premie voor de autoverzekering te laat. De consequenties ervan wordt niet altijd door de verzekeringsnemer gerealiseerd. Het afgelopen jaar is het aantal  keren dat te laat de verzekeringspremie is betaald (niet binnen 30 dagen na de premievervaldag) meer dan verdubbeld.

Het niet op tijd betalen van de verzekeringspremie kan een flinke boete opleveren en tot problemen leiden. Bij een premieachterstand vanaf 30 dagen schort de verzekeraar bijna altijd de dekking – met terugwerkende kracht – op. Automobilisten lopen in dat geval het risico van een boete van minimaal euro 390,00 voor onverzekerd rijden. Ook riskeert men dat men onverzekerd is in geval van schade.

grafiek-wanbetalers

Jongeren hebben het meest moeite om de premie voor de autoverzekering op tijd te betalen. Bij jongeren van 20 t/m 24 jaar was dat 3,3% van de rekeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s