Er komen nieuwe afspraken voor het vastleggen van (auto)schadevrije jaren

Er komt een eenduidig systeem voor het vastleggen van het aantal schadevrije jaren en de wijze waarop deze bij het beëindigen van een voertuigverzekering kunnen worden overgedragen. Zo werd vandaag besloten op de ALV van het Verbond van Verzekeraars.

Afgesproken is dat verzekerden met ingang van 1 januari 2014 jaarlijks een opgave krijgen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Consumenten ontvangen dit overzicht bij de jaarlijkse nota, op het polisblad of bij het bewijs van premiebetaling. Als een consument zijn polis beëindigt, wordt het aantal schadevrije jaren dat kan worden meegenomen door alle autoverzekeraars op dezelfde manier vastgesteld. Per 1 januari 2016 hanteren verzekeraars daarvoor een uniforme tabel.

Autoverzekeraars houden wel de vrijheid om gedurende de looptijd van een verzekering eigen voorwaarden te hanteren zoals ‘bonusbeschermers’ of eigen bonus-malusladders. Deze ‘extra’s’ kunnen bij het opzeggen van een polis niet naar een andere verzekeraar worden meegenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s