Huizenprijzen weer verder onderuit

 

De prijzen van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland zijn in april 7,6% in prijs gedaald ten opzicht van een jaar eerder. De daling was nog sterker dan in maart van dit jaar (7,0%). Dat hebben het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster vandaag bekendgemaakt.

Daarmee is de gemiddelde prijs van een koopwoning op het niveau gekomen van april 2003. Dus de afgelopen 10 jaar hebben de “bakstenen” voor eigen bewoning niet gerendeerd. Vergelijken we de huizenprijs met de situatie van augustus 2008 (de voorlopige top van de huizenprijzen), dan constateren we een waardedaling van gemiddeld 19,5%. In de eerste vier maanden van 2013 wisselden 29.644 woningen van eigenaar. Dat is bijna 8% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen | bron CBS
Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen | bron CBS

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s