Nieuw briefje van 5 veroorzaakt verwarring

De invoering van het nieuwe 5-eurobiljet veroorzaakt problemen bij de winkelkassa. De invoering verloopt niet vlekkeloos, zo geeft De Nederlandsche Bank (DNB) aan.

Nieuw 5 euro biljet

In sommige winkels wordt het briefje voor vals aangezien. Het nieuwe biljet is voorzien van drie nieuwe echtheidskenmerken: een portretwatermerk, een portrethologram en een smaragdgroen cijfer 5. ‘Het is vervelend, maar we zitten midden in de gewenningsperiode’, zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer van Detailhandel Nederland. ‘Bovendien zijn er meer dan 100.000 winkels in Nederland. Het is logisch dat er iets mis kan gaan.’ Kleinere ondernemers beoordelen het nieuwe briefje vaak als een vals exemplaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s