Wel of geen verzekeringsplicht voor bijzondere voertuigen

De wet stelt niet alleen eisen aan auto’s, motoren, bromfietsen en fietsen, maar ook aan het gebruik van bijzondere voertuigen. Bijvoorbeeld aan de brommobiel, scootmobiel, step, quad of tuktuk. Met sommige bijzondere voertuigen is rijden op de openbare weg toegestaan, met andere niet. Bij sommige is een bromfietsrijbewijs verplicht, bij andere niet.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen

Voor de elobike (fiets met kleine hulpmotor) en de riksja (fietstaxi) geldt een vrijstelling van de verzekeringsplicht. Mensen met skeelers, rolschaatsen, een step of een skateboard worden wettelijk gezien als voetgangers. Een motorstep is een step met een verbrandingsmotor of elektromotor. De motorstep wordt gezien als snorfiets of bromfiets. Voor alle overige op de site van de Rijksoverheid vermelde bijzondere voortuigen geldt – net als de snor- en bromfiets – een verzekeringsplicht.

Voor de Segway geldt een verzekeringsplicht
Voor de Segway geldt een verzekeringsplicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s