Wel of geen verzekeringsplicht voor bijzondere voertuigen

De wet stelt niet alleen eisen aan auto’s, motoren, bromfietsen en fietsen, maar ook aan het gebruik van bijzondere voertuigen. Bijvoorbeeld aan de brommobiel, scootmobiel, step, quad of tuktuk. Met sommige bijzondere voertuigen is rijden op de openbare weg toegestaan, met andere niet. Bij sommige is een bromfietsrijbewijs verplicht, bij andere niet.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen

Voor de elobike (fiets met kleine hulpmotor) en de riksja (fietstaxi) geldt een vrijstelling van de verzekeringsplicht. Mensen met skeelers, rolschaatsen, een step of een skateboard worden wettelijk gezien als voetgangers. Een motorstep is een step met een verbrandingsmotor of elektromotor. De motorstep wordt gezien als snorfiets of bromfiets. Voor alle overige op de site van de Rijksoverheid vermelde bijzondere voortuigen geldt – net als de snor- en bromfiets – een verzekeringsplicht.

Voor de Segway geldt een verzekeringsplicht

Voor de Segway geldt een verzekeringsplicht

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Juridisch, Verzekering en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s