Duo Hypotheek wordt geboycot door banken en verzekeraars

“Duohypotheek blijft dood ding op tekentafel”, zo koppen de kranten vandaag.

Banken en verzekeraars zijn tot op heden nog niet bereid gebleken om het door minister Blok doorgedrukte concept van een “duo hypotheek” om te zetten in een concreet product. Delta Lloyd kondigde ten overstaan van het Financiele Dagblad aan dat men terug wil naar eenvoudige producten en dat de duo-hypotheek dat niet is. Bovendien is het product uiteindelijk te complex en te duur voor de klanten.

De werking van zo’n product is ook nauwelijk uit te leggen aan een klant. Ook de nazorg door een adviseur en/of bank cq verzekeraar is niet goed in te vullen. Daarom ligt het niet in de lijn der verwachting dat de grootbanken op korte termijn een dergelijke hypotheekconstructie zullen gaan aanbieden. Minister Blok had er verstandiger aan gedaan om voorafgaande aan het indienen van het wetsvoorstel – en introductie van de constructie – overleg te plegen met de financiele sector.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s