Uitstel omzettingen kapitaalverzekeringen van fiscale box-3 naar box-1

Wat te doen met kapitaalverzekeringen zonder KEW-clausule?

15-11-2012  | Bron Adfiz

Klanten met een kapitaalverzekering in fiscale box3 moeten voor 1 april 2013 een besluit nemen over de overheveling van hun kapitaalverzekering naar box 1. Daarna is overheveling niet meer mogelijk.

Nieuwe regels

Vanaf 1 januari 2013 kunnen nieuwe kapitaalverzekeringen niet meer in box 1 worden ondergebracht. Een nieuwe kapitaalverzekering valt dus altijd in box 3 en telt dan mee voor het belastbaar vermogen. Voor bestaande kapitaalverzekeringen in box 1 (KEW, SEW, BEW) geldt eerbiedigende werking. Het kabinet nam oorspronkelijk het standpunt in dat de eerbiedigende werking niet zou gelden voor kapitaalverzekeringen waaraan op 31 december 2012 geen KEW-clausule is verbonden en die dus nu in box 3 vallen. Van diverse kanten is aangedrongen op uitstel om voldoende tijd te hebben om klanten te informeren en te adviseren. Dat uitstel is er gekomen. De mogelijkheid om een kapitaalverzekering over te hevelen van box 3 naar box 1 vervalt nu per 1 april 2013. Dat houdt in dat een eventuele omzetting voor 31 maart 2013 geëffectueerd moet zijn.

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Bank, Beleggen, Financiering, Fiscaal, Hypotheek, Krediet, Sparen, Verzekering en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Uitstel omzettingen kapitaalverzekeringen van fiscale box-3 naar box-1

 1. G.W. Zwolschen zegt:

  Ik heb uw bericht gelezen over kapitaalverzekeringen, het vervallen van de vrijstelling (123.428 euro) etc. en de mogelijkheid om van box 3 over te hevelen naar box 1 voor 1 april 2014.
  Ik heb zojuist voor de zekerheid de belastingdienst gebeld omdat hierover op de site van de belastingdienst niets is te vinden. De woordvoerder van de belastingdienst zegt dat over het vervallen van de vrijstelling, het uitstel van de mogelijk van overheveling van box 3 naar box 1 niets bekend is. Volgens de belastingdienst moet de hele problematiek van belastingplannen 2013 nog in de eerste kamer worden behandeld.
  Hoe kunt u dan zo stellig aangeven dat er zelfs sprake is van uitstel als uberhaupt nog niet is besloten dat de vrijstelling vervalt.
  Ik wacht uw reactie af.

  Met vriendelijke groet,
  G.W. Zwolschen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s