U kunt de NHG Hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning; ook in 2013

Huizenbezitters met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie [NHG], worden na 1 januari 2013 niet alsnog met een forse stijging van de woonlasten geconfronteerd bij verhuizen naar een nieuwe woning. Minister Blok laat de regels op dit punt aanpassen.

Vanaf 2013 is NHG alleen beschikbaar voor annuiteitenhypotheken. Volgens Minister Blok wordt het in 2013 toch mogelijk om de bestaande NHG hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning [mits de Regeling ook op de nieuwe woning geldt]. De hypotheek hoeft dan niet omgezet te worden en men zal niet verplicht worden – ter behoud van NHG – om de lening annuitair af te lossen.

Goed nieuws dus voor bezitters met een NHG hypotheek. Laat een onafhankelijk adviseur uw hypotheekakte toetsen, zodat u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Tijdig aanpassen van uw hypotheek kan in de toekomst honderden euro’s per maand verschil maken !!

Peter Dirks | Directeur MIDDEN BRABANT ADVIES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s