Verbond van Verzekeraars introduceert een herstelkostenregeling welke tekort schiet

Verbond van Verzekeraars introduceert een herstelkostenregeling welke tekort schiet: Standaardprocedure Herstelkostenregeling 2012-10-05

Het is m.i. van de zotte dat het verrekenen van fouten veroorzaakt door verzekeraars over drie schijven afgewerkt moet gaan worden. De adviseur/bemiddelaar ontzorgt en stelt fouten bij verzekeraars aan de kaak. Net als nu al het geval is [helaas komt het ook te vaak voor]. De werkzaamheden die de adviseur/bemiddelaar hiervoor verricht dienen uiteraard niet in eerste instantie bij de consument neergelegd worden. De consument verwacht een bank/verzekeraar/aanbieder die foutloos werkt…… die “klantgericht verzekert”. De kosten die de betrokken adviseur/bemiddelaar moet maken om de fouten van een bank/verzekeraar/aanbieder te laten herstellen, dienen uiteraard door de veroorzaker direct vergoed te worden aan de adviseur die de fouten signaleert. Het lijkt me in het kader van transparantie wel goed dat de klant/consument zowel door de bemiddelaar als de aanbieder op de hoogte wordt gebracht van de (ingediende) herstelkostenvergoeding. Zo kan de verzekeraar ook direct de excuses overbrengen voor het veroorzaakte ongemak. Een herstelkostenvergoeding dient niet alleen in geval van een daadwerkelijke schade voor de klant uitbetaald te worden, doch ook indien de adviseur/bemiddelaar kosten heeft moeten maken om de fouten te laten herstellen. Kortom, wat het Verbond van Verzekeraars met bovenstaande aangegeven standaardprocedure aangeeft schiet ver tekort !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s