Ook Banken en Verzekeraars moeten voortaan de advies- en distributiekosten inzichtelijk maken

Branche-organisatie Adfiz heef m.i. prima werk geleverd en een goed resultaat behaald. Ik ben van mening dat Adfiz de zwarte rand van de discussie heeft weten af te halen !! Ik begrijp niet dat sommige zwartkijkers stellen dat het Level Playing Field kosten en/of toegevoegde waarde van het onafhankelijk adviseur maskeren en dat de politieke beslissing inzake het provisieverbod een zwarte dag voor het onafhankelijk intermediair zou zijn. De door de Politiek genomen maatregel zorgt er nu juist voor dat de consument een keuze heeft en deze kan baseren op een meer duidelijke vergelijking van de prijs/kwaliteit-verhouding, die de markt ongetwijfeld zal gaan opstellen.

Belangrijk is dat banken en verzekeraars niet de kans krijgen om aan te geven dat de advies en distributiekosten slechts zeer marginaal waren/zijn en vervolgens de kosten gaan maskeren in het product [in de prijs of de premie]. Het is dus zaak dat er onafhankelijk toezicht komt op dit onderdeel !!

Verder ben ik van mening dat ook onafhankelijk adviseurs die niet bemiddelen in producten onder de reikwijdte van de (nieuwe) wetgeving gaan vallen.

Tot slot is het ook goed dat het onafhankelijk adviseur net als de banken en verzekeraars de advies- en distributiekosten in termijnen door de consument kan laten betalen.

MVrGr / Peter Dirks MIDDEN BRABANT ADVIES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s