Level Playing Field in Financieel Advies land …. Politici zien 5 voor 12 het licht !!

Adfiz persberichten> Alle berichten

Adfiz: “Politici doen recht aan doelstelling provisieverbod”

07-03-2012  Tags: Beloning, Klantbelang, LPF> Print

Een provisieverbod dat de concurrentieverhoudingen niet op zijn kop zet is een goede zaak. Daarmee wordt klant de mogelijkheid geboden om onafhankelijk advies te krijgen. Het klantbelang komt centraal te staan, en niet het product. Adfiz staat volledig achter een provisieverbod dat zo wordt vormgegeven. De politiek ziet goed in dat zuivere nettoprijsvorming en een laagdrempelig toegankelijk advieskanaal van groot belang voor de consument zijn.

Adfiz directeur Hanneke Hartman: “Dat is wat werkelijk belangrijk is. En daarvoor moet een gelijke concurrentiepositie tussen aanbieders en de onafhankelijk adviseurs geregeld worden.” Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dat. Zij wil dat ook banken en verzekeraars advies direct afrekenen. De politiek toont hiermee aan scherp te zien dat pas dan een provisieverbod wordt gerealiseerd dat ook werkelijk positief uitwerkt voor de consument. Met gelijke concurrentieverhoudingen ontstaat voor de klant een fijnmazig en laagdrempelig toegankelijk netwerk van onafhankelijk advies. Niet alleen wordt de onafhankelijkheid van advies verbeterd, maar dat advies blijft ook binnen bereik van alle consumenten. De adviesmarkt waar het klantbelang centraal staat kan ontstaan. Daar hebben wij de afgelopen anderhalf jaar steeds voor gepleit.

Note: Peter Dirks | MIDDEN BRABANT ADVIES

Dit betekent dat banken en verzekeraars voortaan transparant moeten zijn voor wat betreft hun advies- en distributiekosten ….. en bovendien zullen ze deze kosten voortaan apart/inzichtelijk in rekening dienen te brengen bij de consument. Omdat men daartoe vermoedelijk niet toe in staat is, verwacht ik dat het onafhankelijk intermediair een belangrijkere rol gaat krijgen….. en dat is op zich goed en in het belang van de consument !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s