Premie autoverzekering gaat weer stijgen

Autoverzekeraars verhogen de premies ter compensatie van de verliezen en winstderving van de afgelopen jaren. De verhoging kan oplopen tot tientallen procenten.

Verzekeraars stellen bovendien steeds specifieker de premies vast; op postcode- of zelfs straatniveau. In 2007 was volgens De Nederlandsche Bank [DNB] de winst op de WA-autoverzekeringen nog euro 328 miljoen. In 2009 maakten de autoverzekeraars een gezamenlijk verlies van euro 15 miljoen. In 2010 hebben de verzekeraars gezamenlijk weer een winst van euro 46 miljoen gemaakt. DNB is van mening dat autoverzekeraars voldoende financiele buffers moeten kunnen aanleggen om ook in financieel slechtere tijden te kunnen blijven overleven.
Mijns inziens zullen vooral internet-verzekeraars de premie fors gaan verhogen. Internetverzekeraars zijn niet goed in staat om de brokkenmakers en wanbetalers te weren van hun webapplicaties. Daardoor zullen hun rendementen flink onder druk kom en te staan. Dit valt m.i. niet op te vangen met kostenbesparingen. De premies zullen dan ook flink kunnen gaan oplopen.
Voor een gedegen/integer advies adviseer ik u te laten informeren door een onafhankelijk adviseur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s