Notarissen rekenen te veel voor correctie overdrachtsbelasting

Notarissen rekenen te veel voor correctie overdrachtsbelasting

Brontekst: Volkskrant | 11 augustus 2011


Notarissen rekenen veel te hoge bedragen voor de correctie van de overdrachtsbelasting. Dat zegt de Vereniging Eigen Huis (VEH) gebaseerd op klachten van hun leden. Het gaat om mensen die tussen 15 juni en 1 juli overdrachtsbelasting hebben betaald en nu recht hebben op een teruggave van 4 procent. De reeds betaalde overdrachtsbelasting moet via de notaris aan de Belastingdienst worden teruggevraagd.

Ongeveer 4- tot 4,5 duizend huizenkopers pofiteren van de regeling [verlaging overdrachtesbalsting van 6% naar 2%] op basis van terugwerkende kracht.  Sommige notarissen berekenen hiervoor kosten; tgot wel 600 euro. Dit is wel een beetje veel voor een simpele administratieve handeling. Ook kunnen er andere kosten in rekening zijn gebracht. Bijvoorbeeld voor het uitstel van het ondertekenen van de aktes, in afwachting van het kabinetsbesluit over de verlaging van de overdrachtsbelasting.
Wie dit treft kan het beste eerst bezwaar maken bij hun notaris. Indien dit niet tot een redelijk tarief leidt, dan dient de huizenkoper een klacht in te dienen bij de voorzitter van het arrondissement waartoe de notaris behoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s