Verzekeraar Aegon moet voor bijna 1 miljard euro aan vergoedingen betalen

Het Gerechtshof Arnhem vindt dat verzekeraar Aegon zijn klanten met een woekerpolis heeft misleid door de premie van de overlijdensrisicoverzekering te verzwijgen. Aegon zal circa 20.000 klanten die zijn aangesloten bij de Stichting Koersplan De Weg Kwijt moeten compenseren.

Aegon moet de klanten 85% van de overlijdensrisicopremie terug betalen. Dit komt neer op een bedrag van bijna 1 miljard euro.

Met het vooruitzicht van een aantrekkelijk eindkapitaal wist Aegons dochter Spaarbeleg bijna 700.000 polissen te verkopen. Tijdens de aandelencrisis in 2001 bleek echter dat zo’n 25% van de inleg opging aan een overlijdensrisicoverzekering. Gedupeerden waren hier niet van op de hoogte.

Voor ondersteuning en/of advies www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s