Dekkingsgraad ABP Pensioenen blijft stabiel op 112%

Aan het eind van het 2e kwartaal staat de dekkingsgraad van Stichting Pensioenfonds ABP – net als aan het eind van het 1e kwartaal 2011 –  op 112%.

Vicevoorzitter van het ABP – Joop van Lunteren – geeft aan dat in de toenemende onrustige financiële marktten ABP slechts een klein positief rendement op de beleggingen heeft kunnen boeken en dat de dekkingsgraad stabiel is gebleven. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen de bezittingen en de verplichtingen. Een dekkingsgraad van 112% betekent dat tegenover elke 100 euro die ABP moet uitbetalen aan pensioenen, 112 euro aan bezittingen staat.

De waardering van de verplichtingen [de huidige en toekomstige pensioenen die ABP moet uitkeren] steeg met euro 3 miljard naar euro 217 miljard. De bezittingen waren aan het einde van juni 2011 euro 242 miljard waard. Het rendement op de beleggingen over het tweede kwartaal bedroeg 0,8%. Het totaalrendement voor de eerste helft van 2011 komt daarmee uit op 1,7%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s