Boete van honderden miljoenen dreigt voor ING Bank

De Amerikaanse justitie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar ING Bank. De bank wordt er van verdacht sanctieregimes tegen Iran, Syrië en Cuba te hebben geschonden. Volgens kenners kan de boete oplopen tot enkele honderden miljoenen.

De Amerikaanse autoriteiten geven geen verdere toelichting. Ook ING-bank wil – hangende het onderzoek – niet op de zaak ingaan. Wel zegt de bank dat het gaat om de vraag of transacties uit de drie landen volgens de gestelde eisen hebben plaatsgevonden. De Amerikaanse sanctieregimes verbieden bedrijven die in de Verenigde Staten actief zijn, zaken te doen met staten die op “schurkenlijsten” staan, zoals Iran, Syrië en Cuba. De banken moet aan zeer strenge eisen voldoen ten aanzien van dollartransacties met deze landen. De Verenigde Staten claimt wereldwijd het recht om tegen banken op te treden als sanctieregels worden overtreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s