Bancaire lijfrentekoopsom lucratiever dan polis

Bancaire lijfrentekoopsom lucratiever dan polis

21-02-2011 Bron AMweb

Volgens onderzoek van MoneyView levert een koopsomstorting op een lijfrentespaarrekening een hoger eindkapitaal op dan een storting in een traditionele koopsompolis. Verzekeringen zijn over het algemeen wel flexibeler dan bancaire producten.

Het onderzoeksbureau bekeek 22 mogelijkheden voor uitgestelde lijfrentes tegen koopsombetaling. “Uit de vergelijking blijkt dat de sinds 2008 op de markt zijnde bancaire koopsommen in zo’n beetje alle gevallen hogere gegarandeerde opbrengsten bieden dan de verzekeringsvarianten.” Alleen een polis bij leven met een looptijd van tien jaar, waarbij er zonder provisie wordt gerekend, levert meer op dan een bancaire oplossing. Bankproducten kunnen volgens MoneyView tot 37% meer opleveren op de einddatum. De meest rendabele oplossingen zijn volgens het onderzoek de bankspaarproducten van Delta Lloyd, Friesland Bank en Ohra. Qua flexibiliteit scoort De Amersfoortse met zijn lijfrentepolis het beste, gevolgd door (banksparen) van RegioBank, Reaal en Interpolis (verzekering).

www.middenbrabantadvies.nl is exclusief aanbieder van Banksparen van www.regiobank.nl en is onafhankelijk adviseur van zo’n 60 Nederlandse aanbieders van lijfrenteproducten. Advies nodig ?? …. bel 013-5212001

RegioBank Zelfstandig Adviseur 2011-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s