Rentedaling door banken-crisis

De banken-crisis – ontstaan door de val van Credit Suisse – veroorzaakt een rentedaling. Beleggers vluchten in veilige Staatsobligaties, wat de rentedaling veroorzaakt. Er is de laatste maanden een vlakke rentecurve ontstaan. De 1-jaars rente ligt op (of zelfs hoger dan) het niveau van de 10-, 20, en 30-jaars rente.

De hypotheekrente reageert vertraagt hierop. Inmiddels is bekend dat de Zwitserse bank UBS het noodlijdende Credit Suisse voor 3 miljard euro overneemt. Wat het effect op de kapitaalmarktrente hiervan is, is nog niet duidelijk.

We zien dat banken en hypotheekverstrekkers de korte hypotheekrente verhoogd hebben en de lange rente verlaagd hebben. Voorlopig zal de neerwaartse beweging van de hypotheekrente zich vermoedelijk nog wel even voortzetten.

Rente 10-jaars Staatsleningen | 20 maart 2022 tot 20 maart 2023

Wilt u uw lopende hypotheek eens laten checken? Maak dan een afspraak met Midden Brabant Advies. Bel 013-5212001 (keuze 2) of mail naar info@middenbrabantadvies.nl Voor meer informatie: www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s