WelThuis Levensrente hypotheek. Speciaal voor senioren.

WelThuis Levensrente hypotheek

Eenmaal met pensioen wil je optimaal genieten. Ontvang je AOW? Heb je overwaarde op je huis en wil je dit geld uit de stenen halen? Dan is de Levensrente hypotheek van a.s.r. misschien iets voor jou. Maar de Levensrente hypotheek is ook interessant als je een andere (levensloopbestendige) woning wilt kopen of  je hypotheek wil oversluiten om lagere maandlasten te krijgen.

Actuele renteVoorwaarden Levensrente hypotheek

Genieten met de Levensrente hypotheek

Je kunt de Levensrente hypotheek gebruiken voor verschillende doelen:

Overwaarde verzilveren
Als je met pensioen bent wil je genieten van het leven. Is de waarde van je huis hoger dan je hypotheek? Dan heb je overwaarde. Je bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit vast in je huis. Met dit geld kun je veel dingen doen. Bijvoorbeeld je woning verbouwen, een boot kopen, een mooie reis maken, zorg inkopen of misschien je kinderen financieel helpen. Of misschien voor groot noodzakelijk onderhoud aan je woning. Met de Levensrente hypotheek kun je de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van je huis. Zo haal je het geld uit je stenen en kun je je dromen realiseren. 

Je hypotheek oversluiten
Met de Levensrente hypotheek heb je nooit meer zorgen over een rentewijziging of de naderende einddatum van je lening. De Levensrente hypotheek is een aflossingsvrije lening met een vaste rente en zonder einddatum. Je houdt dus dezelfde vaste lage lasten zolang je in je woning woont. Je kunt overwaarde verzilveren door een hogere lening te nemen, maar dat hoeft niet. Misschien wil je alleen je huidige lening oversluiten naar de Levensrente hypotheek vanwege de vaste lage rente. Ook dat is mogelijk.  

Aankoop nieuwe woning
Wil je verhuizen naar een andere woning? Voor de aankoop van een woning kun je als AOW’er ook kiezen voor de Levensrente hypotheek, als de totale lening niet hoger is dan 50% van de waarde van je nieuwe woning. Dat betekent zorgeloos wonen in je nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang je in je woning woont. 

Winnaar Gouden Lotus Award 2021

Hoe werkt overwaarde verzilveren met de Levensrente hypotheek?

  • Je sluit een nieuwe lening af via je adviseur: de Levensrente hypotheek. Deze nieuwe lening is hoger dan je huidige lening, maar niet meer dan 50% van de waarde van je huis. Om te kijken hoeveel je kunt lenen, rekenen we met de maandlasten van je nieuwe lening.
  • Je betaalt jouw huidige lening terug met het geld van de nieuwe lening.
  • Het verschil tussen jouw huidige lening en je nieuwe lening, storten we – na aftrek van enkele kosten – op je bankrekening. Dit bedrag betalen we in één keer uit.
  • Zo lang je in je huis woont, betaal je deze nieuwe lening niet terug. Je betaalt elke maand dus alleen rente over je lening.
  • Zo lang je leeft en in je huis woont, blijft deze rente hetzelfde. De rente staat levenslang vast. De maandlasten blijven dus ook levenslang hetzelfde.
  • Deze hypotheek kun je niet meeverhuizen naar een andere woning. Als je de woning verkoopt, betaal je de Levensrente hypotheek terug met de opbrengst van de verkoop. Als je daarna een nieuwe hypotheek sluit voor een volgend huis, geldt daarvoor de rente van dat moment.

VOOR INFORMATIE EN/OF ADVIES, NEEM CONTACT OP MET MIDDEN BRABANT ADVIES. BEL 013-5212001 (KEUZE 2) OF MAIL NAAR INFO@MIDDENBRABANTADVIES.NL VOOR MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s