Heeft u ook een polis bij het failliet verklaarde Conservatrix?

Gisteren is op verzoek van DNB levensverzekeraar Conservatrix failliet verklaard. Op dit moment is er nog veel onduidelijk. Onderstaand zetten we een aantal belangrijke zaken van het faillissement op een rij.

Stichting Polishouders Conservatrix - Samen staan we sterker!

Belangrijkste gevolgen faillissement
Nu Conservatrix failliet is verklaard is juridisch gezien de curator aan zet. In tegenstelling tot banken geldt er voor verzekeraars geen garantiestelsel. Wel is de in 2019 in werking getreden Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars erop gericht de belangen van polishouders te beschermen. Zo zijn polishouders als schuldeiser hoog (zelfs boven de fiscus) gerangschikt en mag de curator ook tijdens de afwikkeling van het faillissement tussentijds bedragen uitkeren aan polishouders. Daarnaast heeft de curator de mogelijkheid om verzekeringen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere verzekeraar. Dat zou betekenen dat polishouders niet elders een nieuwe verzekering hoeven te sluiten. De curator heeft al aangegeven deze mogelijkheid te onderzoeken. Of dit gaat lukken en in welke mate polishouders gekort gaan worden, is op dit moment nog onbekend.

Wat kunt u op korte termijn verwachten of doen
Conservatrix gaat op korte termijn de polishouders informeren. Wij wijzen u op de mogelijkheid om u aan te melden bij de Stichting Polishouders Conservatrix. Zij staan veelvuldig in contact met de curator en hebben overleg met DNB. Zij zullen ook de komende periode (hun bekende) polishouders op de hoogte houden van de stand van zaken.

Mocht u tussentijds vragen hebben over de ontwikkelingen inzake Conservatrix, dan kunt u ook contact opnemen met een adviseur van ons kantoor: http://www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s