Benut uw fiscale jaarruimte binnen uw lijfrente-polis

Heeft u een Lijfrente-rekening? Hiermee spaart u met belasting­voordeel voor uw oude dag. Heeft u geld over en nog ruimte om wat extra geld opzij te zetten dit jaar? Onderstaand leest u hier meer over.

Extra geld opzij zetten met belasting­voordeel
U mag ieder jaar de inleg om uw pensioen aan te vullen, aftrekken van uw belastbare inkomen bij uw aangifte inkomens­belasting. Dit heet jaarruimte benutten. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw persoonlijke situatie. Wat berekent dit en welke stappen kunt u zetten?

  1. Op de website van de Belastingdienst kunt u uw jaarruimte berekenen. Zo weet u hoeveel u met belasting­aftrek kunt sparen als aanvulling op uw pensioen. Ga naar belastingdienst.nl en zoek op ‘Hulpmiddel Lijfrente­premie vanaf 2016’.
  2. Heeft u in 2020 nog ruimte om met belasting­voordeel te sparen? Maak het geld dan uiterlijk 27 december 2020 over naar uw Lijfrente Sparen. Staat het bedrag pas in 2021 op uw rekening? Dan telt dit niet meer mee voor het jaar 2020.
  3. Het bedrag dat u binnen uw jaar­ruimte in 2020 op uw Lijfrente Sparen heeft gezet mag u aftrekken van uw belastbare inkomen bij uw aangifte inkomsten­belasting over 2020.

Later ook belasting­voordeel?
U betaalt pas belasting over de bedragen die u op uw Lijfrente Sparen zet vanaf het moment dat u het geld laat uitkeren. Is dat vanaf de AOW-leeftijd? Dan valt u misschien in een lager belasting­tarief en heeft u belasting­voordeel.

Hulp van uw adviseur
Wilt u hulp van bij het berekenen van uw jaar­ruimte of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur voor een afspraak. Hij helpt u graag bij het berekenen van uw jaar­ruimte. Houdt u hierbij rekening met eventuele advies­kosten.

P.J.M. (Peter) Dirks
Midden Brabant Advies
Baerdijk 20
5061 GG  Oisterwijk
013 – 521 20 01
info@middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s