Werk samen met RegioBank aan een betere buurt.

Zo werkt het

Wil de lokale voetbalclub een jaarlijks toernooi voor de hele buurt organiseren? Kan de buurt of het schoolplein meer groen en ontmoeting gebruiken? Wil je een wekelijkse kookmiddag met jongeren en ouderen organiseren? Of heeft het buurthuis een opknapbeurt nodig? Neem zelf initiatief: Samen voor de buurt!

Met het programma Samen voor de buurt wil RegioBank de leefbaarheid in buurten verbeteren. Door heel Nederland gaan initiatiefnemers onder begeleiding van Zelfstandig Adviseurs van RegioBank aan de slag met maatschappelijke ideeën. Door het voeren van een campagne op dit platform wordt geld ingezameld en worden vrijwilligers en/of materialen geworven. Zo worden door het hele land lokale initiatieven gerealiseerd. Jij kunt één van de initiatiefnemers zijn!

Welke initiatieven kunnen meedoen?

  1. Je initiatief draagt bij aan een sociale, veilige, gezellige of leuke buurt. Door jouw initiatief ontstaan er meer en doorlopende ontmoetingen tussen mensen. Het is dus niet gericht op eenmalige ontmoetingen, maar op het stimuleren van blijvende contacten tussen groepen mensen.
  2. Je hebt minstens €500 nodig voor je initiatief en bent op zoek naar vrijwilligers. 

Meer info over de voorwaarden

cms afbeelding

Zo werkt het

  1. Heb je een goed idee waarmee je bijdraagt aan de leefbaarheid van je buurt? Meld je initiatief aan! Je Zelfstandig Adviseur meldt zich aan door een account aan te maken op samenvoordebuurt.nl. Heb je nog geen contact met de Zelfstandig Adviseur? Neem contact op en meld je daarna aan. Hier vind je een Zelfstandig Adviseur in jouw buurt. 
  2. Na je aanmelding wordt je ingedeeld in de eerstvolgende ronde. Bekijk hier alle data van de rondes en de workshop. Samen met je Zelfstandig Adviseur volg je, als start van je voorbereidingen, een online workshop over crowdfunding en campagne voeren.  
  3. Tijdens de workshop geven we je concrete tips en vervolgstappen om mee aan de slag te gaan. Wanneer je de workshop hebt gevolgd, ga je samen met je Zelfstandig Adviseur de campagne voorbereiden! 
  4. Je campagnepagina wordt online gezet op het platform. Vanaf dan ga je zes weken lang donateurs en vrijwilligers werven. Een echte campagne dus!
  5. Na afloop van je succesvolle campagne worden de donaties uitbetaald. En dan komt het belangrijkste gedeelte: je gaat je initiatief realiseren! Houd hiervan je supporters op de hoogte met updates.

Meld je initiatief aan

cms afbeelding

Samen voor de buurt-initiatieven steunen

Ook als je niet zelf campagne gaat voeren, kun je meedoen! Jij kunt namelijk doneren, een middag meehelpen, spullen doneren of jouw expertise delen! 

Bekijk initiatieven

Tips voor crowdfunding en campagne voeren

Met een campagne zamel je geld, hulp of spullen in. Je gaat tijdens een campagne je hele netwerk (familie, vrienden, kennissen, collega’s, etc.) benaderen om bij te dragen aan je initiatief. En uiteraard ga je aan de slag om ook nieuwe mensen te bereiken en enthousiast te maken voor je initiatief. Wil je nu alvast meer weten over campagne voeren? Neem een kijkje op onze Academie! 

Ga naar de Campagne Academie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s