Hypotheekaanvragen blijven stijgen door Corona-crisis

De afgelopen maand ziet Hypotheken Data Netwerk Nederland (HDN) een sterke toename in het aantal hypotheekaanvragen:


Hypotheekaanvragen in maart

In de maand maart is, in vergelijking met de afgelopen 5 jaar, het aantal aanvragen bijna verdubbeld. Een onderverdeling in klantprofielen laat over gehele linie een toename zien. Als wij kijken naar de ontwikkeling van 2020 zien wij de afgelopen weken de grootste stijging in het profiel “oversluiters”. Deze groep is de afgelopen twee weken verdubbeld naar bijna 5000 aanvragen in week 13. De profielen ‘Starter Jong’, ‘Starter Stabiel’, ‘Hoogsegment starter’ en ‘Doorstromer NHG’ zien wij procentueel iets dalen. Deze groepen zijn terughoudender in in de beginfase van de Corona-crisis.

Op dit moment zien wij dat diverse aanbieders van hypotheken renteverhogingen doorvoeren. Heeft u al een tijd niet meer omgekeken naar uw hypotheek en de daarbij behorende rentelast? Mail dan een kopie van uw jaaropgave naar info@middenbrabantadvies.nl  U ontvangt dan binnen 24 uur een reactie van ons of oversluiten of aanpassen van uw hypotheek interessant is.

Overstappen van bank
Overstappen van bank is eenvoudiger dan u denkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s