Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

We meldden je eerder al dat de regeling werktijdverkorting (wtv) als corona-maatregel is stopgezet en wordt vervangen door een nieuwe tijdelijke maatregel: Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De overheid meldt vandaag dat deze regeling klaar is. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april de aanvraag kunnen indienen. 

Een van de kenmerken van de regeling is dat op de loonsom een opslag komt van 30 procent. Dit surplus is bestemd voor het betalen van de pensioenpremies, het vakantiegeld en de werkgeverslasten. Verder is de regeling erop gericht dat het reguliere salaris van werknemers wordt doorbetaald evenals de pensioenpremies. Doel van de NOW is werkloosheid te voorkomen en werknemers te behouden voor het bedrijf. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet een werkgever aan de werknemers het reguliere salaris door betalen. Voor de werknemers mag ook geen ontslag worden aangevraagd op grond van economische omstandigheden. 

Indien u als bedrijf of ondernemer behoefte heeft aan een extra krediet of bijvoorbeeld uitstel van betaling, stuur dan een mail naar info@middenbrabantadvies.nl met uw (krediet)vraag. U ontvangt dan 24 uur een bericht terug met verdere instructies of advies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s