RegioBank nieuws voor Ondernemers en ZZP-ers – Veel gestelde vragen –

Corona en ondernemers en zzp-ers: veelgestelde vragen

Op zondag 15 maart 2020 is door het kabinet een nieuw crisisoverleg gevoerd over het coronavirus in Nederland. Tijdens dit overleg is een aantal aanvullende maatregelen aangekondigd. Wat betekent dit voor uw bankzaken bij RegioBank als ondernemer of zzp-er? Neem kennis van onze veelgestelde vragen.

Ook wij doen er alles aan om te voorkomen dat het coronavirus zich te snel verspreidt. Onze kantoren in Udenhout en Vught zijn tijdelijk gesloten. Onze kantoren in Oisterwijk en Haaren kennen tijdelijk een kleine bezetting. Wij kiezen ervoor om zoveel als mogelijk thuis te werken en advies worden verstrekt op afstand (mail, telefoon of beeldtelefoon). Onze adviseurs beschikken over een tool voor op uw laptop of smartphone om video-conferencing met u te voeren. Voor vragen kunt u daarom het beste eerst telefonisch contact met ons opnemen. Zie www.middenbrabantadvies.nl of stuur een mail naar info@middenbrabantadvies.nl 

Veelgestelde vragen door ondernemers beantwoord:

Wat moet ik doen als ik financiële problemen voor mijn bedrijf verwacht?
De overheid heeft economische maatregelen genomen om ondernemers die in problemen dreigen te komen, te helpen. De Kamerbrief kunt u hier lezen. Neem contact op met uw Zelfstandig Adviseur. We kijken met u wat de best passende oplossing is.

Ik verwacht betalingsproblemen. Kunnen jullie mij helpen?
Onze afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk begeleidt klanten met financiële problemen. Neem eerst contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Hij helpt u graag.

Ik wil mijn limiet op contactloos betalen (zakelijk) verhogen kan dat?
Het limiet van contactloos betalen is nu tijdelijk verhoogd van € 50 naar € 100.  Zo kunt u vaker betalen zonder dat uw pincode nodig is. Had u de limiet juist zelf naar beneden bijgesteld of uitgezet? Dan blijft dat zo, tot u de limiet aanpast.

Ik wil een gesprek over een financiering. Is dat mogelijk?
Ja dat is mogelijk. Neem contact op met uw Zelfstandig Adviseur hij helpt u graag.

Ik heb een zakelijke betaalrekening bij RegioBank, kan ik een kredietlimiet aanvragen?
Als het grootste deel van uw omzet op deze zakelijke betaalrekening binnenkomt kunt u een kredietlimiet aanvragen. Per situatie bekijken wij óf en zo ja voor welk bedrag u in aanmerking komt. Neem contact op met uw adviseur voor meer informatie.

Ik heb (alleen) een zakelijke spaarrekening, kan ik een kredietlimiet aanvragen?
Een kredietlimiet plaatsen op een spaarrekening is niet mogelijk. Dit kan alleen op een betaalrekening.

Verruiming Borgstellingsregeling MKB-kredieten
RegioBank heeft geen Borgstellingsregeling voor MKB-kredieten. We bekijken graag samen met u wat de best passende oplossing is in uw situatie, zonder dat de Borgstellingsregeling voor MKB-kredieten van toepassing is.

Waarom hebben jullie geen BMKB regeling?
Wederzijds vertrouwen is voor ons de basis. De BMKB regeling is kostbaar. Afsluitprovisie én een zwaardere aflosverplichting. Wij kiezen ervoor om samen met u te kijken naar een voor u best passende oplossing.

Kan ik mijn financiering bij RegioBank aanpassen?
Ja, dat kan. U kunt bijvoorbeeld denken aan het tijdelijk stopzetten van de aflossing van de financiering of het verhogen van de financiering.

Wat zijn de gevolgen voor dienstverlening van de Volksbank bij een uitbraak van het coronavirus?
Voor alle banken, dus ook voor de Volksbank, geldt dat zij investeren in de continuïteit van hun bedrijfsvoering om er voor te zorgen dat hun dienstverlening aan bedrijven ondanks het virus is gewaarborgd.

Waar vind ik meer informatie van de overheid ?
Bijvoorbeeld over voorzorgsmaatregelen voor/ door mijn personeel, werktijdverkorting, transport van goederen en evenementen/ beurzen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s