Gevolgen van het Corona-virus voor hypotheekklanten van RegioBank

Gevolgen van het Corona-virus voor onze hypotheekklanten

Als een RegioBank-klant geen inkomen meer heeft en zijn hypotheek niet meer kan betalen als gevolg van de Corona-crisis, dan kan hij/zij gebruik maken van onze maatwerkaanpak. Wij kijken samen met de klant welke mogelijkheden er zijn om de betalingen te kunnen blijven voldoen. Een van de mogelijkheden is dat we een betaalpauze van maximaal drie maanden afspreken met elkaar. Of een deelbetaling van de maandtermijn, ter overbrugging van een moeilijke periode tot er zicht is op weer (voldoende) inkomen.

Iedere klantsituatie vraagt om een individuele aanpak, daarom is het belangrijk dat we hier samen over in gesprek gaan. Het verkrijgen van een betaalpauze is afhankelijk van de hypotheeksoort en situatie van de klant. Graag willen wij dan ook volledig inzicht krijgen in de financiële situatie van de klant.

Samen met de klant kunnen we ook bekijken wat de mogelijkheden zijn van een extra krediet. Als dit niet mogelijk is, gaan we altijd samen op zoek naar wat er dan wel passend is voor zijn/haar/hun situatie.

Mocht de klant onverhoopt een BKR-registratie krijgen, dan kunnen we in sommige gevallen toch een positief kredietadvies geven. Wij proberen altijd passende en haalbare betaalafspraken te maken.

Midden Brabant Advies verstrekt het advies middels video-conferencing. De tool wordt gratis aan de klant aangeboden. Zo voldoen wij aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. En zodra het weer mogelijk is om op basis van de verbeterde situatie rondom Corona, dan zullen wij huisbezoeken en afspraken op één van onze kantoren weer hervatten.

Iedereen die getroffen is in zijn inkomen door Corona komt in principe in aanmerking voor ons hulpbeleid. Dit kan komen door ziekte, zorg voor anderen of verlies van (deeltijd) werk. Klanten die verwachten, dat zij de hypotheeklasten van 1 april niet kunnen voldoen, hebben prioriteit. Klanten die verwachten, dat zij de hypotheeklasten van 1 mei niet kunnen voldoen, kunnen zich het beste melden na 10 april.

Voor informatie en/of advies: Kantoor Oisterwijk 013-5212001 of mail info@middenbrabantadvies.nl

Overstappen van bank
Overstappen van bank is eenvoudiger dan u denkt

Midden Brabant Advies | Zelfstandig Adviseur van RegioBank | P.J.M. (Peter) Dirks MBA | Directeur-eigenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s