Corona-virus; Paniek en kansen voor beleggers.

Beste belegger,

U heeft financiële doelen voor de toekomst. Dat is één van de redenen dat u belegt. Zoals u beslist heeft meegekregen zijn de aandelenbeurzen hard gedaald. Onderstaand geven wij aan welke invloed deze daling heeft op beleggingsportefeuilles.

Het is algemeen bekend dat beleggen voor de lange termijn is en dat koersschommelingen op de korte termijn regelmatig voorkomen. Een daling van de aandelenbeurzen is daarom niet ongebruikelijk. Ook eind 2018 daalden de beurzen hard tijdens de handelsoorlog tussen de VS en China en na het Brexit-referendum in 2016 waren er ook grote dalingen. Dit hoort bij het beleggen in aandelen. Vaak herstellen beurzen zich snel weer. Wel is de huidige aanleiding tot paniek onder de beleggers een ongebruikelijke; het Corona-virus.

Wij blijven benadrukken dat een belegger in aandelen het best goed gespreid kan beleggen in beleggingsfondsen met een hoog dividendrendement. Dit soort fondsen herstellen onzes inziens het snelst van de koersdalingen. Ongetwijfeld slaat de paniek weer om naar mooie beurskansen. Wij adviseren nieuwe beleggers goed gespreid te beleggen in dividendfondsen; maar ook gespreid in tijd aan te kopen.

 Is er een grote verandering in uw persoonlijke situatie? Misschien omdat u noodgedwongen moet verhuizen, uw baan kwijt bent of andere financiële tegenslagen heeft? Neemt u dan direct contact met ons op. Is dit niet het geval? Dan vinden wij het onverstandig nu in paniek aandelen te gaan verkopen. Wel ontstaan er nu mooie switchkansen. Het verkopen van aandelen is nu vooral op emotie gebaseerd. En zoals u weet, is emotie een slechte raadgever als het om financiële beslissingen gaat. De afbeelding hieronder (bron NNEK) geeft dat goed weer:

Wat kunnen we vooral leren van deze schets? Dat de huidige koersdaling een optimale financiële kans biedt!

Uiteraard staat Midden Brabant Advies klaar om uw vragen te beantwoorden en/of u te helpen bij uw beleggingskeuzes.

Voor informatie en/of advies: neem contact op met Peter Dirks van Midden Brabant Advies. Mail dirks@middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s