Waarom RegioBank voorop loopt als het gaat om het beheer van uw hypotheek !!

EIGEN HUIS BLIJ MET STEUN DIJSSELBLOEM

Vereniging Eigen Huis is verheugd over de steun van minister Dijsselbloem. De minister gaat banken en andere geldverstrekkers vragen om hun klanten rentemiddeling aan te bieden. Dijsselbloem deed deze toezegging naar aanleiding van Kamervragen over een onderzoek van Eigen Huis. Hieruit bleek dat de meeste hypotheekverstrekkers deze optie niet aanbieden.

Eigen Huis dringt er op aan dat alle geldverstrekkers “snel en proactief rentemiddeling aanbieden”. Met rentemiddeling kunnen huiseigenaren hun hypotheeklasten voor een langere periode verlagen, doordat een eventuele boete voor het oversluiten van de hypotheek wordt ‘uitgesmeerd’. Door de lage hypotheekrente kan oversluiten in veel gevallen gunstig uitpakken.

Grote geldverstrekkers als Rabobank, ABN Amro, Aegon en Nationale-Nederlanden bieden rentemiddeling nog niet aan. Ze voeren onder meer als argument aan dat niet duidelijk is hoe de fiscus met rentemiddeling omgaat, hoewel de fiscale consequenties van rentemiddeling klein zijn. Het gaat om de aftrekbaarheid van kosten die banken berekenen in de boeterenteopslag. In een bijlage bij zijn brief gaat Dijsselbloem in op de fiscale gevolgen. Eigen Huis wil bovendien dat banken de berekeningen voor boeterente transparanter maken. De minister steunt ook dit pleidooi.

Op dit moment bieden zes geldverstrekkers (Centraal Beheer, ING, Obvion, Regio Bank, SNS Bank en Woonfonds) rentemiddeling aan. Eigen Huis wijst erop dat rentemiddeling niet in elke situatie gunstig uitpakt. Bij spaarhypotheken pakt rentemiddeling vaak onvoordelig uit, omdat het rentevoordeel in veel gevallen niet opweegt tegen de hogere maandelijkse premie-inleg. “Het is altijd van belang om een individuele berekening van de nieuwe netto maandlasten te vragen aan de bank of adviseur.”

Voor informatie en/of advies: http://www.middenbrabantadvies.nl

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Bank, Financiering, Fiscaal, Hypotheek, Juridisch, Krediet, RegioBank, Sparen, Verzekering en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s