Steunmaatregelen woningmarkt deels verlengd… O.a. het lage btw tarief.

De lage btw op verbouwingen blijft langer van kracht en de voorwaarden voor hypotheekrente-aftrek worden iets verruimd. Het kabinet heft dit op Prinsjesdag bekend gemaakt. Goed nieuws voor mensen die hun huis willen verbouwen of opknappen. Het lage btw-tarief van 6% op een verbouwing of renovatie (alleen de arbeidskosten) blijft gelden tot juli 2015.

Hypotheekrenteaftrek

Mensen die hun huis verkopen en daar een restschuld aan overhouden, kunnen de rente op die restschuld nog 15 jaar blijven aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Die termijn was dit jaar nog van 5 jaar naar 10 jaar verlengd.

Ook de hypotheekrente voor een nog te koop staande woning is langer aftrekbaar. Op dit moment kan een huizenbezitter die is verhuisd, maar zijn oude huis nog niet heeft verkocht, twee jaar lang voor beide hypotheken rente aftrekken. Het kabinet heeft deze termijn verlengd naar 3 jaar.

Huurtoeslag

Het budget voor de huurtoeslag wordt in 2015 met 30 miljoen verruimd.

Schenkingsvrijstelling

De mogelijkheid om euro 100.000 belastingvrij te schenken voor de financiering van een huis (bijvoorbeeld aan de kinderen) eindigt eind 2014 en wordt dus niet nogmaals verlengd. Het maximale bedrag voor belastingvrij schenken gaat daarom weer omlaag: euro 2.092,00 per jaar…. en in geval het een schenking betreft aan de eigen kinderen euro 5.229,00 per jaar. Tenzij het kind tussen de 18 en 40 jaar oud is, dan mag er éénmalig 25.096 euro belastingvrij geschonken worden. In deze leeftijsgroep mag een bedrag tot euro 52.281,00 belastingsvrij geschonken worden ingeval daarvan daarvan een dure studie betaald wordt of het geld in een eigen woning van het kind gestoken wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s