Voorkom problemen bij het kopen van een huis. Schakel tijdig een onafhankelijk financieel adviseur in !!

Bij het kopen van een huis wordt veelal pas laat ontdekt dat een koper een chronische ziekte heeft. En in verband hiermee geconfronteerd met een enorme premieopslag of zelfs een afwijzing voor de overlijdensrisicoverzekering (ORV). Dit kan verstrekkende financiële gevolgen hebben voor de koper.

Als de koper geluk heeft dan zijn de ontbindende voorwaarden nog niet verlopen en kan de koop nog worden teruggedraaid. Indien de ontbindende voorwaarden wel zijn verlopen dan heeft de koper een probleem. Als mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning, wordt in eerste instantie gekeken naar de financiële haalbaarheid.  Er wordt te vaak vergeten om te kijken naar de haalbaarheid van een ORV. Voor mensen met een chronische aandoening zal de verzekeraar altijd een forse premie-opslag vragen of de verzekeringsaanvraag  simpelweg afwijzen. Veelal stelt de financier dat een gedeelte van de hypotheekschuld afgedekt dienst te worden met een ORV. Zonder de benodigde hypotheek kan de aankoop van de nieuwe woning niet doorgaan en zal de verkoper de vastgestelde boete in een dergelijk geval gaan opeisen. De koop van een droomhuis veranderde dan al snel in een nachtmerrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s