Meeste faillissementen in de provincie Noord-Brabant

Het aantal faillissementen is in januari van dit jaar met 18% gedaald ten opzichte van januari 2013. Het aantal faillissementen binnen de sectoren transport- en bouwbedrijven was aanzienlijk minder dan vorig jaar. In de eerste maand van dit jaar gingen 954 bedrijven en instellingen failliet tegen 1.162 een jaar eerder. In de provincie Noord-Brabant kenden men de meeste faillissementen (in 2014-01: 165 t.o.v. 211 in 2013-1). De Gemeente Amsterdam kende in 1 maand 37 faillissementen, tegen 65 een jaar geleden.

Vorig jaar was er in heel Nederland sprake van een recordaantal faillissementen van een kleine 13.000. In de maand juli van 2013 bereikte het aantal faillissementen een hoogte punt op 1.201. Sindsdien is het aantal faillissementen gestaag gedaald. In de transportbranche verminderde het aantal faillissementen in januari van dit jaar met circa 37%. In het wegtransport bedroeg de daling bijna 50% en in de bouw met 32% (nog altijd 108 bedrijven). Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (het onderzoeksbureau voor de sector) blijft de bouw ook in 2014 onder druk staan. Volgens het onderzoeksbureau zal er pas vanaf 2015 weer een groei optreden.

Gesloten Horeca 2014-01

De sector horeca (cafés, restaurants en hotels) zag het aantal faillissementen in de eerste maand van het jaar echter met bijna 60% stijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s