De fiscale regels voor lijfrentesparen wijzigen op 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 gaat de AOW-gerechtigde leeftijd stapsgewijs naar 67 jaar. De fiscale regels voor Lijfrente Sparen/Opbouw hebben dan niet meer 65 jaar als uitgangspunt, maar de AOW-gerechtigde leeftijd. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2014 de tijdelijke oudedagslijfrente niet eerder mag ingaan dan het jaar waarin u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Er is echter ook een overgangsrecht. Houders van een Lijfrente Sparen of een Lijfrente Opbouw die al een spaarbedrag hebben opgebouwd voor 2014, mogen dit spaarbedrag nog in laten gaan op de 65-jarige leeftijd. Echter wanneer ze blijven inleggen op deze rekening, dan is de waarde op 31 december 2013 bepalend voor de 65 jarige leeftijd. Het rendement dat de klant opbouwt vanaf 1 januari 2014 geldt dan voor de AOW-gerechtigde leeftijd.

Om gebruik te maken van het overgangsrecht mag u na 1 januari 2014 niet meer inleggen op de huidige rekening. Om u te helpen bij het voldoen aan de regels van het overgangsrecht, blokkeert RegioBank daarom op 31-12-2013 vanaf 13:00 uur de bestaande rekening. U kunt vanaf dat moment geen stortingen meer doen op de spaarrekening. Het kapitaal dat u op de rekening opbouwt mag u dan geheel gebruiken voor een oudedagslijfrente die ingaat in het jaar waarin u 65 wordt.

De acties van RegioBank in essentie:

  • RegioBank blokkeert alle opbouwrekeningen voor nieuwe inleg op 31 december vanaf 13.00 uur.
  • Actieve klanten krijgen een nieuw rekeningnummer. Eind december krijgen zij een brief over het overgangsrecht en het nieuwe rekeningnummer.
  • Niet actieve klanten krijgen een brief over het overgangsrecht. Klanten kunnen met een antwoordstrook een nieuw rekeningnummer aanvragen.

Mochten u vragen hebben, neem dan a.u.b. even contact op met ons kantoor in Haaren 0411-621276. Zij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s