Aantal faillissementen neemt af

In de maand november van dit jaar zijn 576 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is het laagste aantal in een maand dit jaar. Een maand eerder waren het nog 744 faillissementen. Van de in november failliet verklaarde bedrijven waren de meeste actief in de sector handel (158 bedrijven).

Het aantal in een maand uitgesproken faillissementen is sterk afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Voor een beter beeld van de ontwikkeling van het aantal faillissementen wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend 3-maandsgemiddelde. Ook op basis van dit gemiddelde valt te constateren dat het aantal faillisementen daalt.

In 2013 (t/m de maand november) bedroeg het totaal aantal faillissementen 7.674. Dit is nog altijd hoger dan in 2012 (t/m november 7.373). Gelukkig lijkt er dit najaar een omslag gekomen in het aantal faillisementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s