Bank labels SNS Reaal (RegioBank, ASN Bank en SNS) mogen blijven stunten met rente

Bank labels SNS Reaal (RegioBank, ASN Bank en SNS) mogen – ook als Staatsbank – blijven stunten met rente. Ondanks de nationalisatie en de staatssteun eerder dit jaar legt de Europese Commissie geen beperkingen op aan SNS Reaal om te concurreren met spaar- en hypotheekrentes. Dit heeft de minister van financien Dijsselbloem woensdag bekend gemaakt in de Tweede Kamer.

Tot nu toe mochten gesteunde banken geen prijsleider zijn met hun rentes, anders zouden ze de vereiste Europese toestemming voor de staatssteun niet krijgen. Daar is nu dus verandering in gekomen. Bij een aanblijvend verbod op prijsstunten zouden particulieren in Nederland de dupe worden van dit beleid. Daarom heeft de eurocommissaris die over de concurrentie waakt aldus besloten.

Dijsselbloem geeft aan: “Zoals het er nu naar uitziet, krijgt SNS geen prijsleiderschapsverbod opgelegd”. Hij ging niet in welke maatregelen de genationaliseerde bank-verzekeraar wel opgelegd krijgt. Vrijwel zeker moet het bedrijf de verzekeringstak geheel of gedeeltelijk verkopen. Naar verwachting wordt dit nog dit jaar duidelijk. Ook voor het genationaliseerde ABN-Amro Bank vervalt de maatregel per 1 april aanstaande.

Dit is goed nieuws voor particulieren, want dit zal zorgen voor betere spaar- en hypotheektarieven. RegioBank kent vandaag de dag al scherpe tarieven. U bent van harte welkom: www.middenbrabantadvies.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s