Dekkingsgraad Nederlandse pensioenfondsen is gestegen naar 110%

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand september met 3% gestegen en in de maand oktober eveneens met 3% en komt daarmee op 110%. De gemiddelde dekkingsgraad staat hiermee weer op het hoogste punt sinds begin 2012.

De stijging wordt onder meer verklaard doordat fondsen voor de waardering van hun verplichtingen gebruik maken van de 3-maands gemiddelde marktrente. Deze rente is in oktober gestegen. De actuele marktrente is daarentegen licht gedaald. De pensioenfondsen deden ook goede zaken doordat hun beleggingen in obligaties en aandelen meer waard zijn geworden.

Als de positieve ontwikkelingen van de afgelopen maanden zich in de resterende maanden van het jaar voortzetten, dan zullen naar verwachting minder fondsen volgend jaar met kortingen voor de pensioendeelnemers worden geconfronteerd. Een aantal pensioenfondsen heeft nog steeds een te lage dekkingsgraad (minimum vereiste is 104%).

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Bank, Beleggen, Pensioen, Sparen, Verzekering en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s